Saab 9-4X biopower concept zapowiedzią małego SUV-a

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

Dobrze jak na razie nic się nie dzieje :wink: chociaż i tak zdaje sobie sprawę z tego że skróciłem mu trochę życia :wink:
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Jedną z ciekawszych premier salonu w Detroit będzie saab 9-4X biopower concept. [...]

Saab 9-4X biopower concept będzie napędzany silnikiem przystosowanym do jazdy na etanolu E85. Na benzynie jednostka ta będzie generowała 245 KM i 353 Nm, natomiast na etanolu - 300 KM i 400 Nm.

W prototypie silnik współpracuje z sześciobiegową, automatyczną skrzynią biegów, za pośrednictwem której moment obrotowy trafia na wszystkie cztery koła.

Sam napęd 4x4 wyposażono w centralny dyferencjał, który umożliwia jazdę z napędem wszystkich kół po suchych drogach oraz "inteligentny" tylny dyferencjał o ograniczonym poślizgu (eLSD). Nie dopuszcza on do tego, by różnica momentu obrotowego na obu tylnych kołach wynosiła więcej niż 40 procent.

Zawieszenie auta posiada zmienną charakterystykę. Na życzenie kierowcy może zostać utwardzone, jednocześnie więcej momentu obrotowego trafia na koła tylne.

Wersja produkcyjna nowego saaba zadebiutuje jeszcze w tym roku. W przyszłym roku pierwsze samochody trafią do sprzedaży - również w Europie

[źródło: interia link]
    Załączone pliki
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• lonerr
      Rider
      • 2006
      • 402

No jak dla mnie to fajne ciacho, proste ale mi sie podoba , może za 15 lat będzie mnie stać na takie wozidełko, podoba mi sie bardziej niż TOYOTA RAV4 ;/,
      Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
      Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm

Komentarz

Pracuję...